Is uw autobedrijf
klaar voor
de toekomst?

Ontvang gratis tips!

Verkerk Volvo is van een eenmanszaak uitgegroeid tot een familiebedrijf met 4 vestigingen. Ze zijn al meer dan 55 jaar actief in Utrecht en omgeving en sinds 1981 officieel Volvo-dealer.

Laurens Overwater, Aftersales manager bij Verkerk Volvo:

Onze voornaamste reden om te kiezen voor een eigen app was dat onze klanten via deze weg eenvoudig een werkplaatsafspraak in konden plannen via hun telefoon en dat ze herinneringen ontvangen voor de APK. Klanten reageren hier positief op. Daarnaast is de app een extra kanaal voor onze klanten om onze occasion-voorraad te bekijken.

Een andere functie waar veel gebruik van wordt gemaakt is de chatfunctie. Mensen gebruiken dit bijvoorbeeld om schade te melden, maar stellen ook veel vragen. Daarom is er altijd iemand aanwezig die deze kan beantwoorden. Gelukkig is het werken met de app en het dashboard erg makkelijk en gebruiksvriendelijk. Ik denk dat als je een enthousiast persoon achter de receptie hebt zitten, dat hij/zij dit eenvoudig op kan pakken.

Wanneer andere autobedrijven aan de slag willen met de app, wil ik ze adviseren om flink aan promotie te doen. Wij merken dat als we het gebruik van de app stimuleren, met bijvoorbeeld flyers of spiegelhangers, het gebruik van de app flink toeneemt. Bij ons zie je dit ook direct per vestiging. Wanneer onze vestiging in Houten meer aan promotie doet dan in Leidsche Rijn, zien we dit meteen terug in het app gebruik.

Met Volvo Verkerk willen we ons positioneren als bedrijf van de toekomst. Onze app draagt dit uit naar de buitenwereld. Mensen vinden het bijzonder dat je als autobedrijf een eigen applicatie in de app stores hebt staan. Steeds meer mensen regelen hun autozaken op de bank met hun tablet of telefoon en ik denk dat dit in de toekomst alleen maar toeneemt. Met een eigen app spelen we hier goed op in. En als mensen de app één keer gebruiken gaan ze dit vaker doen.

Neem contact op met Autosociaal

Gratis tips voor een betere klantenbinding?
Ontvang onze tips voor meer rendement!

Is uw autobedrijf klaar voor de toekomst?

Uw klanten verwachten tegenwoordig een optimale gebruikerservaring via meerdere online kanalen. Voor veel autobedrijven is dit een uitdaging.

Wij delen graag onze kennis over de online kansen van uw autobedrijf. Vul onderstaand formulier in, leer meer over de online mogelijkheden binnen de autobranche en kijk of uw autobedrijf klaar is voor de toekomst. Autosociaal is uw online partner!