Deel via

Door Rick Boerdam
12 Mei 2020

Een nieuwe manier van stage lopen

Mijn naam is Rick Boerdam en na 3 jaar aan de Landstede in Raalte te hebben gebikkeld, mag ik mijn examinerende stage lopen. Op dit moment kom ik al 4 maanden als stagiair junior accountmanager over de vloer bij Autosociaal: een bedrijf die je talloze ontwikkelingsmogelijkheden aanbiedt om zo het beste uit jezelf te kunnen halen. Met, niet te vergeten, een super hecht team aan je zij. Vanwege de Coronacrisis verloopt het einde van mijn stage nu iets anders dan verwacht, waardoor ik kennis heb gemaakt met het nieuwe (thuis) werken. Ik neem je graag mee door mijn stageperiode en hoe ik thuis de werkzaamheden oppak.


Bij Autosociaal willen we autobedrijven gebruik laten maken van de onlinemogelijkheden binnen de autobranche. Dit doen we met verschillende oplossingen, zoals applicaties, websites, online advertising en meer. Zelf ben ik tijdens mijn stage actief in het advertisingteam en draai ik mee als verkoopadviseur van de Carconnector: een retargeting tool waarmee autobedrijven hun occasions onder de aandacht kunnen brengen bij potentiële kopers. Hiervoor heb ik meerdere interne trainingen gevolgd om zo vanaf de eerste dag mijn gespreks- en salesvaardigheden te kunnen ontwikkelen. Ik werd direct voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om zo van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Autosociaal.


"Een belangrijk aspect in werk is voor mij het onderdeel zijn van een hecht team. In een hecht en sterk team ben je in staat elkaar te motiveren en push je elkaar om creatiever en innovatiever te denken."

Het nieuwe (thuis)werken

Normaliter begint mijn werkdag om 08:30 op het kantoor met een héérlijk bakje koffie. Vervolgens pak ik mijn werkzaamheden op, die afhankelijk zijn van de dag. Ik draai gewoonlijk drie dagen mee als verkoopadviseur en ik ben de overige twee dagen bezig met het maken van mijn schoolopdrachten. Door de Coronacrisis verloopt het eind van mijn stage iets anders dan gepland.


Sinds een aantal weken zijn we allemaal thuis hard aan de bak en dat is best wennen. Mijn standaard werkzaamheden zijn door de coronacrisis komen te vervallen, waardoor ik nu andere werkzaamheden uitvoer. De uitdaging zit er voor mij vooral in de grens die getrokken moet worden tussen mijn werk en privéleven. Door een duidelijke planning te maken probeer ik dit zo goed mogelijk te scheiden. Daarnaast doe ik mijn best om op dezelfde tijden uit bed te komen en ook op dezelfde tijden pauze te houden.


Wil je ver komen? Dan moet je samengaan

Een belangrijk aspect in werk is voor mij het onderdeel zijn van een hecht team. In een hecht en sterk team ben je in staat elkaar te motiveren en push je elkaar om creatiever en innovatiever te denken. Iedereen heeft een andere denkwijze, waardoor je veel van elkaar kan leren. Dus wil je ver komen, dan moet je samengaan. Althans, dat is hoe ik ernaar kijk. Dit is ook een reden waardoor ik het hier zo naar mijn zin heb. De werksfeer binnen het bedrijf is heel gezellig en de personeelsfeestjes zijn nog gezelliger. Nieuwe collega’s worden openlijk ontvangen en direct bij het team betrokken. Dit maakt alles nog veel leuker. Ik mis het persoonlijke contact enorm nu iedereen vanuit huis werkt, maar vanuit alle hoeken merk ik dat ons team het erg belangrijk vindt om verbonden te blijven met elkaar. Hoe? Bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrels die nu plaatsvinden via Hangouts. Dit draagt veel bij aan de onderlinge band die we bij Autosociaal erg belangrijk vinden.


Elke dag ontwikkeling, ook nu

Na 4 maanden mee te draaien, kan ik vertellen dat ik mezelf op veel vlakken heb ontwikkeld. Ook thuis zet zich dit voort. Want of ik nou op kantoor of thuis ben, mijn collega’s zijn altijd bereid me te ondersteunen. Hierdoor kan ik volledig mee draaien, waardoor ik binnen het bedrijf het beste uit mezelf kan halen. Dit geeft me het gevoel dat ik gewoon een werknemer ben in plaats van een stagiair. De stage bij Autosociaal heeft me veel inzicht gegeven, waardoor het voor mij wel duidelijk is wat ik in de toekomst wil doen. Over 5 jaar hoop ik mezelf afgestudeerd te zien als HBO student en aan de slag te kunnen als accountmanager. En wat ik zeker weet: mijn droom is om door te groeien tot salesmanager!


Gratis tips voor een betere klantenbinding?
Ontvang onze tips voor meer rendement!

Staat u in verbinding met uw klanten?

De relatie met uw klant wordt steeds belangrijker. De manier waarop u omgaat met uw klanten bepaalt in steeds grotere mate of deze klanten bij uw autobedrijf terugkomen.

In de toekomst zal dit alleen maar toenemen. Uw klanten verwachten nu al dat u via meerdere kanalen bereikbaar bent. Voor veel autobedrijven is dit een uitdaging.

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis tips over klantenbinding en klantrelaties. Autosociaal is uw online partner!